Skip to main content
Nieuws

Hoe ik afgelopen weekend in Frankrijk een persoonlijke doorbraak beleefde

By 26 september 2018december 27th, 2020Geen reacties
frankrijk, mastermind, business retreat, albert sonneveld, suzanne van schaik, businesscoach kennisondernemers, high-end ondernemen, chateau saint-michel, toulouse frankrijk, vrouwelijke energie, mannelijke energie, beste businesscoach van nederland, high level businesscoach

Hoe ik afgelopen weekend in Frankrijk een persoonlijke doorbraak beleefde

Afgelopen weekend was ik in Frankrijk voor een Business Boost weekend met zeven andere topondernemers en twee hele goede coaches. Aan het begin van het weekend kreeg ik de vraag: ‘Wanneer zou je tevreden naar huis gaan, over twee dagen?’. Daar was in dit geval niet veel voor nodig. Ik zat al in een prachtig kasteel in een prachtige omgeving met hele inspirerende mensen. Wat wilde ik nog meer? Maar uiteraard zette de vraag me aan het denken. Wat in mijn business zou ik het allerliefste willen veranderen? Wat wil ik na dit weekend veranderd of bereikt hebben?

Een snelle leerling

Voordat ik daar verder op in ga, wil ik je eerst wat context geven. Eind oktober 2017 verkocht ik mijn eerste VIP-dag en traject als businesscoach. Ik had nog geen website, nog geen marketing, nog helemaal niets. Maar wel een eerste klant. En dus een business. We zijn bijna een jaar verder en er staat een bedrijf waar ik echt trots op ben.

✔️ Een klant die me teruggaf: ‘De waarde die jij me hebt gegeven, is onbetaalbaar’. En die later tegen me zei: ‘Ik denk dat je de beste businesscoach van Nederland wordt’.

✔️ Een klant die in zijn eerste half jaar van 2018 al meer verdiend had dan in heel 2017.

✔️ Klanten die van prijzen van €100,- voor een training, naar €5000,- en €10.000,- voor een programma gingen en daarmee een flinke stijging in hun omzet zagen.

✔️ Een klant die binnen een paar weken in mijn traject twee keer een programma van €13.000,- verkocht en daarmee €26.000,- extra omzet maakte binnen 1 week.

✔️ Een klant die een enorme blokkade had om foto’s of video’s van zichzelf te (laten) maken of zien en die nu mega zichtbaar aan het worden is.

✔️ Een klant die voor het eerst met marketing begon en met een van zijn eerste LinkedIn posts direct 2 nieuwe klanten binnenhaalde.

Klanten betalen inmiddels €12k om met me te werken. Ik ben 24 jaar. Heb niet gestudeerd. Maar ik ben een snelle leerling. En een harde. Ik sta op als ik op mijn bek ga. Ik zet door. Ik laat me coachen door de besten. Ben ontzettend kritisch op mezelf. Maar belangrijker nog: ik voel een enorm verlangen om te doen wat ik doe én ben overtuigd van mijn waarde.

Je buitenwereld spiegelt je binnenwereld

Toen ik dacht aan de vraag: ‘Wanneer ga je tevreden naar huis?’, dacht ik aan hoe het de afgelopen tijd ging in mijn bedrijf. Regelmatig kreeg ik mensen aan de telefoon waar ik geen energie van kreeg. Die niet het lef en de vastberadenheid hebben in het ondernemerschap die ik zelf hoog in het vaandel heb staan. Ik worstelde daarmee. De ergernis die ik bij mezelf voelde in deze gesprekken, zegt natuurlijk alles over mij. Je buitenwereld spiegelt altijd je binnenwereld. Als ik me erger aan het gebrek aan lef van een ander, dan erger ik me aan een gebrek aan lef van mezelf. Dus dacht ik de afgelopen tijd veel na over welke moedige stappen ik zelf moest gaan zetten om verder te komen. Van investeren in een nog duurder coachingsprogramma tot een assistent aannemen, me committeren aan een high-end kantoor tot mijn marketing onconventioneler maken dan ik tot nu toe heb gedaan.

frankrijk, mastermind, business retreat, albert sonneveld, suzanne van schaik, businesscoach kennisondernemers, high-end ondernemen, chateau saint-michel, toulouse frankrijk, vrouwelijke energie, mannelijke energie, beste businesscoach van nederland, high level businesscoach

De juiste mensen aan me binden

Maar daarmee zou ik nog niet automatisch andere mensen gaan aantrekken. Dus vroeg ik me afgelopen weekend hardop af: hoe kan ik WEL helemaal de juiste mensen aan me binden? Hoe vind, bereik en overtuig ik de mensen die me €15k, €20k, €25k betalen, omdat mijn traject het meer dan waard voor ze is? En hoe hervind ik mijn motivatie? Want ik ga het niet rooskleuriger maken dan het is: door de “energielek” die ik ervaarde, sprong ik ‘s ochtends niet altijd meer met evenveel enthousiasme uit mijn bed.

Weerstand tegen vrouwelijke energie

Even een sprongetje naar mijn verleden. Op mijn zesde verloor ik mijn moeder aan een auto-ongeluk. Ik ben dus door mijn vader, en daarmee vooral met mannelijke energie, opgevoed. Mijn vader heeft na het overlijden van mijn moeder meerdere relaties gehad, waar ik me om verschillende redenen steeds meer tegen ben gaan verzetten. Zo werd ik niet alleen opgevoed door mannelijke energie, maar ontstond bij mij ook een weerstand tegen vrouwelijke energie. Voor de duidelijkheid: geen weerstand tegen vrouwen, maar wel tegen vrouwelijke energie. Die gaat bijvoorbeeld over intuïtie, emotie en overgave. Terwijl mannelijke energie bijvoorbeeld gaat over ratio, strategie en leiderschap. Samengevat: onbewust ben ik vrouwelijke energie gaan associëren met drama en verdriet om iets wat ik heb gemist.

Yin en yang

En daarin begon ik nu vast te lopen. Niet alleen doordat ik steeds meer moeite kreeg de juiste klanten aan te trekken, maar ook in mijn sociale leven. Zo vertelde een vriendin me, een paar dagen voordat ik naar Frankrijk ging, dat mensen haar vertellen dat ze me hard vinden overkomen. En toen… afgelopen weekend… vielen de puzzelstukjes ineens op z’n plek. Doordat ik mezelf heb afgezet tegen vrouwelijke energie, heb ik mezelf ook afgezet tegen mijn EIGEN vrouwelijke energie. Ik ben in mijn ratio gaan zitten en mijn mannelijke energie is leidend geworden. Hiermee ben ik ver gekomen en heb ik bereikt wat ik tot nu toe heb bereikt. Maar als ik door wil groeien, moet er iets veranderen. Dan ga ik het niet meer redden met mannelijke energie alleen. Yin en yang zijn niet voor niets een duo. En bovendien: ik bén een vrouw. En een echt meisje-meisje zelfs. In vrouwelijke energie zit mijn kracht. Alleen wist ik niet meer hoe er toegang toe te krijgen.

Echte verbinding

Doordat mannelijke en vrouwelijke energie bij mij uit balans zijn geraakt, ben ik ook de balans tussen leiderschap en kwetsbaarheid in mijn bedrijf verloren. Beiden zijn essentieel om succesvol high-end programma’s te verkopen: leiderschap is nodig, omdat dat mensen vertrouwen geeft. Kwetsbaarheid is nodig, omdat mensen zo met je kunnen verbinden. En aan kwetsbaarheid bleek het te ontbreken. Ik dácht dat ik me vaak genoeg kwetsbaar opstelde. Maar realiseerde me afgelopen weekend dat een persoonlijk verhaal delen nog niet betekent dat ik kwetsbaar ben. Dat ik mijn gevoel, intuïtie en empathie laat spreken. Ook een persoonlijk verhaal kun je rationeel vertellen. Maar met ratio alleen, maak ik nog geen echte verbinding met mensen. En hoe hoger de prijs die ik vraag, hoe meer verbinding nodig is voor een klant om ‘ja’ te kunnen zeggen.

Durven verbinden met mezelf

In Frankrijk zag ik in dat lef tonen hem in mijn geval veel meer zit in de vrouwelijke energie in mezelf omarmen. In kwetsbaar durven zijn. In helemaal durven verbinden met mezelf en van daaruit met anderen. Dat dát is waar ik lef voor nodig heb. Ik ben zo dankbaar voor dit inzicht, omdat ik zoveel te geven heb. Maar ook zo graag wil dat wat ik geef daadwerkelijk aankomt bij juiste mensen.

Doorbraken en life changes

Ik deel dit met je om je te inspireren en je inzicht te geven in wat coaching kan doen. Voor doorbraken en life changes zorgen. Je blik verruimen. Je uit je comfortzone trekken. En je vervolgens laten voelen dat je groeit. Als mens. Als ondernemer. Dat ben je waard.


P.S. Eraan toe om ook met me te werken? Laten we in gesprek gaan.

Reageer op deze post