Skip to main content
Nieuws

Hoe mijn ziekenhuisbezoek mij weer bewust maakte van mijn doel

By 18 december 2019december 27th, 2020Geen reacties

Hoe mijn ziekenhuisbezoek mij weer bewust maakte van mijn doel

Vorige week was ik in het ziekenhuis voor röntgenonderzoek bij Veroly Joy (mijn dochter). We staan voor de balie. ‘Heeft u ook een Rijnstate-kaart van haar?’, zegt de baliemedewerkster.

Eeuh. Nee.

Wij het ziekenhuis door om een Rijnstate-kaart te maken.

Terug bij de balie.

‘Heeft u ook een verwijzing?’, vraagt ze nu. 

‘Eeuh. Ja. Maar niet bij ons’.

‘We hebben wel een verwijzing nodig, mevrouw’.

‘Ik héb een verwijzing. Anders had ik toch ook geen afspraak kunnen maken?’.

‘Jawel mevrouw. U maakt telefonisch een afspraak. En dan neemt u uw verwijzing mee. Dat stond toch ook in de brief?’.

‘Ik heb geen brief van jullie gehad. Die komen nooit aan. Een verwijzing kan toch ook achteraf? Heb ik zo vaak gedaan’.

‘Nee, we kunnen geen opdracht tot onderzoek geven zonder verwijzing’.

Bureaucratisch geneuzel

Het gesprek gaat zo nog vijf minuten door. Ik zie de moed van de baliemedewerkster in de schoenen zakken. Wat niet mijn bedoeling is, maar ik ben vastbesloten: ik ga hier dus niet weg voordat ik geholpen ben. Ik moet ’s ochtends vroeg op tijd met een baby naar Zevenaar komen, terwijl ik in Arnhem naast het ziekenhuis woon. Is oké, maar er zijn grenzen aan wat ik kan hebben aan bureaucratisch geneuzel vóór 09:00 uur. Dit ga ik winnen.

Los van het systeem

Maar je vraagt je misschien af waarom ik dit met je deel? Omdat “het systeem” voor mij een belangrijke drijfveer is om te ondernemen en genoeg geld te verdienen om er zoveel mogelijk los van te zijn. Los van wat vergoed wordt. Los van dat anderen voor mij bepalen waar ik wanneer en onder welke voorwaarden mag of moet opdraven. Los van procedures. Los van inefficiëntie. Los van denken in problemen.

Autonomie

In alle eerlijkheid is dit waarom ik verkopen ben gaan leren. Omdat ik voelde: kunnen verkopen kan autonomie en meer onafhankelijkheid voor me betekenen. Ik geloof niet dat onafhankelijkheid echt bestaat (dat is een ander onderwerp…), maar dat neemt niet weg dat ik graag het gevoel heb mijn eigen keuzes te kunnen maken. Kunnen verkopen is daarbij cruciaal. Als je kunt verkopen, dan kun je waar dan ook ter wereld in je eigen levensonderhoud voorzien. Wat enorm helpt om autonome keuzes te kunnen maken.

suzanne van schaik, businesscoach, ziekenhuisbezoek, rijnstate arnhem, masterclass high level sales, verkoopgesprekken, leren verkopen, salestraining, succesvol verkopen op hoog niveau, de krachtcentrale meetings, kennisondernemer, businesscoach voor coaches, high end ondernemen, high level businesscoach, weerstand tegen het systeem, bureaucratie, rijnstate-kaart, veroly joy, verkoopvaardigheden, high-end programmaVerkoopgesprekken op hoog niveau

Ik heb ervoor gekozen om me te specialiseren in high level sales. Dat wil zeggen: verkoopgesprekken die specifiek gericht zijn op een dienst of product op hoog niveau, op een klant op hoog niveau en op een beleving op hoog niveau (dus: het gesprek is niet energievretend, pushy of op een andere manier vervelend, maar al een waardevolle beleving opzich).

Denken in oplossingen

Ook deze specialisatie heeft alles te maken met mijn weerstand tegen “het systeem”. Als ik verkoop, wil ik namelijk dat het gaat over iets dat super waardevol is en echt impact heeft. Bovendien wil ik werken met mensen die denken in oplossingen en mogelijkheden. Die een eigen visie hebben en daarvoor uit durven komen. Die óók autonome keuzes willen maken. En om aan die mensen voor hoge bedragen (want dat is gewoon passend: de Koningin komt ook in een koets, niet in een kruiwagen) te verkopen, zijn highlevelsales-vaardigheden nodig.

Masterclass

Ik leer je ze graag. Het is een grote passie van me. Op 7 mei organiseer ik een tweede (en voorlopig laatste) editie van mijn high level sales masterclass. Kom je ook? Klik hier om je ervoor aan te melden.

Reageer op deze post