Skip to main content
Nieuws

Hoe je doelgroep ervoor kan zorgen dat je altijd hard moet blijven werken

By 9 november 2018december 27th, 2020Geen reacties
harder werken dan nodig, hoge prijzen vragen, businesscoach, suzanne van schaik, winstgevende niche

Hoe je doelgroep ervoor kan zorgen dat je altijd hard moet blijven werken

Regelmatig, wanneer ik een ondernemer spreek, denk ik: het is slim om een andere doelgroep te kiezen. Zo zijn er veel coaches die kiezen voor een doelgroep die de stappen nog moeten zetten die zij al hebben gezet. Voor een doelgroep die nog niet succesvol is en die zij dolgraag willen helpen wél succesvol te zijn.

Niet tot zijn recht

Laatst had ik bijvoorbeeld contact met een ondernemer die mensen helpt om te beginnen met het verdienen van passief inkomen. Hij liep ertegenaan dat veel mensen in de praktijk niet bereid blijken te zijn om te doen wat nodig is. De starters waar hij zich op richtte, misten in veel gevallen geduld en doorzettingsvermogen. De kennis van deze ondernemer is goud waard, maar kwam niet tot zijn recht. Hij miste een lucratieve niche.

De pijn is niet groot genoeg

De harde realiteit is dan ook: veel mensen (doelgroepen) hebben liever struggles dan dat ze veranderen. Bij veel mensen is hun pijn namelijk niet groot genoeg om echt te transformeren. Zij gaan jou daarom nooit echt goed betalen en dus ook nooit jouw ideale leven faciliteren.⠀

Altijd hard moeten blijven werken

Ik denk dat veel ondernemers onderschatten hoe zeer hun doelgroep hun succes bepaalt. Een “verkeerde” doelgroep kan ervoor zorgen dat je altijd hard zult moeten blijven werken als ondernemer. Omdat het niet mogelijk is hele hoge prijzen te vragen, waardoor je heel veel klanten nodig hebt om goed te verdienen. Niet elke doelgroep is ambitieus en investeringsbereid genoeg. Sterker nog: heel veel doelgroepen zijn dat niet.

harder werken dan nodig, hoge prijzen vragen, businesscoach, suzanne van schaik, winstgevende niche

Met mij jouw niche aanscherpen?

Je doelgroep is een belangrijk onderdeel van je niche. Maar welke niche is het meest winstgevend? Je kunt je hier aanmelden voor een gratis, telefonisch gesprek met mij waarin ik je wat ideeën geef over een niche die je meer winst oplevert. Ik heb hiervoor beperkt plek en wil je vragen om DEZE vragen te beantwoorden om in aanmerking te komen. Ik kijk ernaar uit je aanmelding te ontvangen!

 

P.S. De prijzen van een klant van mij gingen dus bijna x45! Nadat ze met me ging werken, verkocht ze programma’s van €5000,-, in plaats van workshops van €115,-. Te gek, toch?

Reageer op deze post