Skip to main content
Nieuws

Wat Elvira zei over mijn traject ‘The Real Deal’

By 3 augustus 2020december 27th, 2020Geen reacties
Elvira De Bloemenkeuken, klanten suzanne van schaik, high level businesscoach, high-end ondernemen, florist, bloemist, vertrouwen, geld vragen, betalen, minder geldzorgen, hoe meer uren je maakt hoe meer je verdient, staan voor wie je bent, in je kracht staan, best betaald, testimonial, review, jaartraject the real deal, pijnpunt, ego, confrontatie, coaching, kennis, accuraat, rapporteren, aanbeveling, tijd besparen, meer geld verdienen, high-end positionering, meer verdienen, meer omzet maken, succesvol bedrijf, succesvolle businesscoacha

Mijn klant Elvira – ze volgt mijn programma The Real Deal – vertelde me dit laatst:

“Ik ging je nota bene volgen door je post over borstvoeding. Iemand tipte mij die. Toen stuurde je me een berichtje en toen dacht ik: wat is dit voor vrouw?

We belden en in dat gesprek daagde je me echt uit.

Nu ben ik niet voor een gat te vangen, haha.

Dus ik dacht: ik doe het gewoon! Ik ga gewoon!

Want ik was me ervan bewust dat ik in de afwachtende houding zat. En door voor jou te kiezen, voelde het alsof ik de regie in eigen hand nam.

Het doel was absoluut minder geldzorgen.

Ik ben opgegroeid met: hoe meer uren je maakt, hoe meer je verdient. En: het is leuk om in de bloemen te werken, maar je verdient er geen geld mee.

En ik was echt bang om het anders te gaan doen. Dat het gek gevonden zou worden. Dat ik het niet waard zou zijn. Om ‘nee’ te gaan verkopen. Want ‘nee’ betekende voor mij geen werk en dus geen geld.

Door jouw visie, door de manier waarop jij naar dingen kijkt, heb ik gezien dat ik als florist zeker wel geld mag verdienen. Als florist heb je een bepaalde positie in de maatschappij. En dat is niet bovenaan de ladder. Maar dat is wat we onszelf aanpraten.

Door jou durf ik nu gewoon te gaan staan voor wie ik ben, wat ik lever, voor mijn gezin…

Dat als mijn kind later stratenmaker wil worden, hij de best betaalde stratenmaker van Nederland kan worden.

Door in jouw wereld te stappen, ben ik gaan zien: als er mensen zijn die zoveel geld betalen in allerlei sectoren, dan zijn er zeker ook mensen die meer betalen voor bloemen.

Elvira De Bloemenkeuken, klanten suzanne van schaik, high level businesscoach, high-end ondernemen, florist, bloemist, vertrouwen, geld vragen, betalen, minder geldzorgen, hoe meer uren je maakt hoe meer je verdient, staan voor wie je bent, in je kracht staan, best betaald, testimonial, review, jaartraject the real deal, pijnpunt, ego, confrontatie, coaching, kennis, accuraat, rapporteren, aanbeveling, tijd besparen, meer geld verdienen, high-end positionering, meer verdienen, meer omzet maken, succesvol bedrijf, succesvolle businesscoach” width=

Nu ben ik niet gehecht meer aan een ‘ja’. Als je een ‘nee’ krijgt, betekent dat niet dat iedereen ‘nee’ zegt.

De waarde van mijn product is zoveel hoger dan ik zelf heb ingeschat: ik kom naar locaties, ik maak het voor ze, ik koop in… wat ik lever moest gewoon veel meer kosten dan wat ik vroeg.

Het heeft ook heel veel voor me betekend om me open te stellen in jouw groep. Door de spiegel van de groep, ben ik mezelf onder de loep gaan nemen.

Wat ik wel vet irritant vind én wat me ontzettend helpt, is dat je zegt waar het op staat. Je raakt op een subtiele manier het pijnpunt aan. Dat vindt mijn ego echt niet leuk, maar dat geeft me wel inzicht, waardoor ik weer verder kan. Met een zachte hand bewegen we dan weer verder. Dat zijn dingen waar ik heel erg blij van word.

Soms zijn het kleine dingen die jij zegt, die nu in mijn hersenen gegrift staan. Daardoor heb ik een schoonmaker genomen bijvoorbeeld. Zoiets kleins, van zo’n grote waarde.

Je doet echt veel stof opwaaien.

Je bent kritisch, op een zorgzame manier.

Je vraagt door. Net zolang tot we vast komen te zitten en dan weet ik wat er gedaan moet worden.

Je reageert altijd zo accuraat en zo snel mogelijk. En je hebt super veel kennis.

De videootjes die je maakt als ik een vraag heb: die vind ik echt goud.

Soms hamer je op dingen. Zoals dat ik moet rapporteren. En dan heb je altijd gelijk, want dat werpt ook echt zijn vruchten af.

Als je doet wat jij zegt, dan kom je echt verder.

En als het over centen gaat, dan moet je gewoon bij jou zijn.

En als ik bij jou ben, voelt het alsof ik in mijn blote kont loop – er valt niets te verbergen. Daardoor kun je me echt helpen.

Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan en ik zou het iedereen aanraden.

Heel veel mensen denken dat ze het zelf wel kunnen. Als je met jou in zee gaat, dan doe je uiteindelijk zelf het werk, maar jij bent het brein erachter.

Jij hebt heel veel handvatten en dat scheelt gewoon heel veel werk, tijd en frustratie. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Jouw wiel wordt steeds groter en het is gewoon heel fijn als je daarin een rondje mee kan rijden.

Een van de dingen die ik van jou heb geleerd? Om nu in één gesprekje te verkopen, in plaats van in 600 mails. Dat scheelt echt e-norm veel tijd, niet normaal.

Ik heb nu zoveel vertrouwen.

Mijn doel is een eigen boerderij, met pluktuin en kas. We gaan exclusieve bloemen telen, die je niet op de veiling kan kopen. En mensen inhuren die die bloemen gaan telen. Ga ik natuurlijk niet zelf doen, ik ga met mijn kinderen aardbeien plukken ;-).

Ik dacht zo klein over mezelf: ik dacht dat ik je nooit zou kunnen betalen. En nu lukt het met gemak. Dat is echt doordat ik op deze makkelijke manier heb leren ondernemen door jou.

Dankjewel 🙏”.

Ben je benieuwd of en hoe mijn programma The Real Deal jou helpt om te bereiken wat je écht wilt? Je kunt hier vrijblijvend je call boeken, dan bespreken we het.

Reageer op deze post