Skip to main content
Nieuws

Gaat sales super goed? Dan kan zomaar DIT aan de hand zijn.

By 23 juli 2020december 27th, 2020Geen reacties
suzanne van schaik, high level businesscoach, high-end ondernemen, sales gaat goed, grote ambities, stagneren met je bedrijf, kennisondernemer, businesscoach kennisondernemers, ondernemer steeds drukker, te goedkoop, hoe bepaal ik mijn prijs?, hoe weet ik of ik te goedkoop ben?, hoe weet ik of ik te duur ben?, hard groeien met je bedrijf, meer geld vragen aan klanten, online programma, passief inkomen, meer vrijheid, strategie bepalen ondernemer

Sales gaat super goed. Als ik eenmaal met mensen in gesprek ben, worden ze bijna altijd klant’. Regelmatig spreek ik ondernemers die dit zeggen.

Geldt dit ook voor jou?

Dan doe je duidelijk iets fantastisch.

Je hebt vertrouwen gecreëerd, je vervult een behoefte van mensen, je hebt een aanbod dat je klanten aantrekkelijk vinden… veel ondernemers hebben dat nog niet, dus be proud!

Wat deze sales-gaat-super-goed-ondernemers me ook wel vertellen is dat ze: 

✖ De laatste tijd steeds drukker zijn geworden. Want naarmate ze meer klanten kregen, zijn ze ook meer uren gaan maken. Laatst vertelde iemand me: ‘Ik krijg steeds minder tijd om content te maken voor mijn bedrijf en dat is nou net waar ik zo goed in ben’. 

✖ Veel grotere ambities hebben. Bijvoorbeeld om op een podium te staan voor een volle zaal. Maar het vraagt tijd om deze kansen te creëren en tijd was nou juist zo schaars geworden. 

✖ Meer geld zouden willen vragen, maar ja… waarom ook eigenlijk? Het price point waar ze nu op zitten, verkoopt lekker. En toch… het wordt bijna routine. Het wringt ergens. Als mensen zo makkelijk ‘ja’ zeggen, ben ik dan niet gewoon echt meer waard? 

suzanne van schaik, high level businesscoach, high-end ondernemen, sales gaat goed, grote ambities, stagneren met je bedrijf, kennisondernemer, businesscoach kennisondernemers, ondernemer steeds drukker, te goedkoop, hoe bepaal ik mijn prijs?, hoe weet ik of ik te goedkoop ben?, hoe weet ik of ik te duur ben?, hard groeien met je bedrijf, meer geld vragen aan klanten, online programma, passief inkomen, meer vrijheid, strategie bepalen ondernemerHet antwoord op die laatste vraag is: yes, you are! Voor de juiste mensen ben je ongetwijfeld te goedkoop nu. En ook al vóelt dat voor jou misschien niet zo, dat is wél wat je verkopen laten zien. 

En dat betekent: 

Dat je je klanten echt te kort doet. Als ze heel gemakkelijk ‘ja’ zeggen (en jij niet dé allerbeste verkoper op aarde bent), dan betekent dat dat ze geen grote horde hoeven te nemen om met je te werken. Dat gaat ten koste van hun commitment en transformatie. Mijn coach zei ook wel tegen mensen die maar langzaam vooruit kwamen: ‘Ik denk dat je te weinig hebt geïnvesteerd’. 

Dat je stagneert. Want te weinig tijd om áán je bedrijf, waaronder aan je content, te werken, leidt er sowieso toe dat je minder hard groeit. Nu kun je denken: dat is prima, ik groei in mijn eigen tempo. Maar wie ben je dan voor de gek aan het houden met je prima 😊? De enige reden dat je bang bent om harder te groeien, is dat je overtuigingen hebt die het niet aantrekkelijk voor je maken. Die overtuigingen kun je veranderen. 

Naast overtuigingen heb je natuurlijk ook een strategie nodig die maakt dat je denkt: 

🎉 yes, zo wil ik wél harder groeien, meer geld vragen! 

🎉 yes, ik voel dat ik 100% achter deze prijs kan staan, ook al word ik erdoor uitgedaagd

🎉 yes, met dit aanbod ga ik het niet drukker, maar meer vrijheid, krijgen!

Met deze strategie (helemaal custom made voor JOU!) ga ik je persoonlijk helpen tijdens mijn VIP-dag 𝘔𝘦𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘵𝘢𝘭𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘬𝘭𝘢𝘯𝘵𝘦𝘯 op 10 september. Je kunt je nu nog opgeven voor een 15 minuten-call, om te bespreken of deze dag bij jou past. Vrijblijvend. Interesse? Boek je call hier. Het gaat om de laatste 2 plekken!

Reageer op deze post