Skip to main content
Nieuws

Zo kon ik in een jaar tijd zes keer mijn prijs verhogen

By 8 november 2018december 27th, 2020Geen reacties
prijzen verhogen, tarieven verhogen, lucratieve niche, 25.000 euro programma, high-end programma's, meer winst maken, winstgevend bedrijf, winstgevend ondernemen, businesscoach, suzanne van schaik

Zo kon ik in een jaar tijd zes keer mijn prijs verhogen


Ik zal eerlijk met je zijn: als ik mijn eigen checklist zelf een jaar geleden had gedownload, dan had ik er niets mee gedaan. Een programma van €25.000,- lag toen namelijk buiten wat ik me kon voorstellen. Niet omdat ik zo’n bedrag niet zou willen of durven vragen. Maar omdat ik al zou zijn afgehaakt bij sleutel 2: “Je bedrijf bevindt zich in een lucratieve niche”. Ik had geen lucratieve niche en ik wist ook niet hoe ik er een moest kiezen. 

Groeipotentie

Een lucratieve niche gaat verder dan een doelgroep. Het is een plek in de markt waar jouw bedrijf veel groeipotentie heeft. Een lucratieve (=winstgevende) niche is van essentieel belang als kennisondernemer. Of je nu €5000,- vraagt aan je klant of al programma’s van €100.000,- aanbiedt: je niche zo lucratief mogelijk maken, zorgt ervoor dat je je prijzen kunt verhogen. En daardoor meer winst maakt. Ik kon bijvoorbeeld in een jaar tijd mijn prijs zo’n zes keer verhogen, doordat ik meerdere keren mijn niche aanscherpte.

Perspectieven die ik niet voor mogelijk hield

Dit kon ik alleen doen, omdat ik investeerde in hele goede coaching. Daardoor kreeg ik namelijk ideeën om mijn niche aan te scherpen, die eerder een blinde vlek voor me waren. Ik weet dus hoe waardevol het is om hierbij geholpen te worden en help daarom nu andere ondernemers hiermee.

prijzen verhogen, tarieven verhogen, lucratieve niche, 25.000 euro programma, high-end programma's, meer winst maken, winstgevend bedrijf, winstgevend ondernemen, businesscoach, suzanne van schaik

Jouw prijzen x10?

Vind jij het interessant om met mij persoonlijk te bespreken hoe je ook meer winst kunt maken door jouw prijzen te verhogen? Wat zou het voor je betekenen als je prijzen x2, x3 of misschien wel x10 gaan? Je denkt nu misschien dat dat voor jouw bedrijf niet mogelijk is. Maar mijn klanten vragen nu ook bedragen die eerder ondenkbaar voor ze leken.

Ga in gesprek

Meld je deze week nog aan voor een telefonisch gesprek als je mijn ideeën wilt over hoe jij in jouw bedrijf meer kunt vragen per klant door je niche aan te scherpen. Onze tijd is kostbaar, dus ik maak een selectie uit de aanmeldingen die ik krijg: het heeft alleen zin om in gesprek te gaan als ik je echt kan helpen. Dat zal ik je eerlijk laten weten. Meld je HIER aan als je benieuwd bent hoe jij komend jaar jouw bedrijf veel winstgevender kunt maken. 

Reageer op deze post