Skip to main content
Nieuws

De ene na de andere ondernemer stopt met dit verdienmodel

By 20 september 2019december 27th, 2020Geen reacties
verdienmodel, high-end programma, high-end ondernemen, online programma maken, online membership maken, passief inkomen verdienen, passief inkomen creëren, suzanne van schaik, businesscoach, hoogwaardig programma, prijzen verhogen, high level businesscoach, verdienmodellen, kennisondernemer, prijs voor online programma

De ene na de andere ondernemer stopt met dit verdienmodel

‘Ik heb de stekker eruit getrokken’. Gisteren las ik een Instagram post van een ondernemer die schreef dat ze is gestopt met een online membership dat ze aanbood, omdat het haar te veel energie kostte. Ze schreef ook dat ze weinig zicht had op wat haar klanten nou echt met de content die ze maakte voor het membership deden. 

Niet zo passief

Veel ondernemers verwachten met een online membership een goede methode te hebben gevonden om passief inkomen te creëren. Maar ervaren in de praktijk dat een online programma of membership helemaal niet zo ‘passief’ is. Want deze Instagram post staat niet op zichzelf. Ik lees en hoor veel soortgelijke verhalen. 

Te weinig vervulling

Ondernemers die hun kennis overbrengen in een online programma of membership, maar ontdekken dat dat hen niet de voldoening en vervulling brengt waar ze op hadden gehoopt. Want met dit verdienmodel heb je weinig zicht op de resultaten die klanten ermee halen. Bovendien staat de energie die je stopt in het maken van de content hiervoor, maar vooral ook in het werven van voldoende klanten, niet in verhouding tot wat je aan zo’n inkomensstroom overhoudt. Financieel, maar ook als het gaat om vrije tijd. Daarvoor zijn de prijzen die je kunt vragen voor een online programma of membership te laag. 

Hoogwaardige programma’s

Dit is waarom ik meer geloof in hoogwaardige programma’s die gericht zijn op écht een ambitieuze transformatie. Waarmee je meer commitment vraagt van je klant. Waar je een hogere prijs voor vraagt. Waardoor je ook het beste uit jezelf én je klant haalt: om de hoge prijs die je vraagt te rechtvaardigen. 

verdienmodel, high-end programma, high-end ondernemen, online programma maken, online membership maken, passief inkomen verdienen, passief inkomen creëren, suzanne van schaik, businesscoach, hoogwaardig programma, prijzen verhogen, high level businesscoach, verdienmodellen, kennisondernemer, prijs voor online programma

Onvoldoende persoonlijke begeleiding

Het is niet zo dat online programma’s of memberships niet zorgen voor die ambitieuze transformatie, omdat de kennis die erin gedeeld wordt slecht is. Maar het is de vorm waarin de kennis wordt geboden die niet de beste resultaten oplevert. In een online programma of membership is er vaak onvoldoende accountability en persoonlijke begeleiding. Bovendien is de investering ervoor laag, waardoor het commitment en de resultaten van klanten tegenvallen. 

Opwaartse spiraal

En die resultaten, die geven jouw bedrijf bestaansrecht. Die maken dat nieuwe klanten aantrekken voor je dienst heel gemakkelijk gaat. En dat je steeds hogere prijzen kunt vragen. Daarom kan een hoogwaardig programma – dat je kunt verkopen voor €10.000,- of meer – je bedrijf een enorme boost geven. Want hoe beter de resultaten van je klanten, hoe hoger de prijs die je kunt vragen. En hoe hoger de prijs die je vraagt, hoe hoger het niveau van de klant zal zijn die je aantrekt én hoe meer de klant zich uitgedaagd zal voelen om de investering terug te verdienen. Dit komt de resultaten weer ten goede. Zo creëer je een opwaartse spiraal. 

Wil jij dit ook?

Wil jij ook een hoogwaardig programma maken? Dat gericht is op een ambitieuze transformatie voor jouw klant, maar niet heel veel tijd en energie van jou vraagt? Waar je maar een paar klanten per jaar voor nodig hebt, omdat je er een hoge prijs voor kunt vragen, maar dat wél schaalbaar is? En waar je de leukste, high-end klanten mee aantrekt? 

Jouw mogelijkheden

Ik heb me er helemaal op toegelegd hoe je dit succesvol kunt doen. En bespreek graag met je welke mogelijkheden ik voor je zie. Je kunt gratis en vrijblijvend hierover met me in gesprek. Wel ben ik selectief in met wie ik werk. Heb jij al successen behaald als (kennis)ondernemer, maar wil je doorgroeien (ver) voorbij een jaaromzet van €100.000,- én meer vrije tijd? Meld je HIER aan om met me in gesprek te gaan. 

Reageer op deze post