Skip to main content
Nieuws

Dé vraag die nu het kaf van het koren scheidt bij ondernemers

By 2 april 2020december 27th, 2020Geen reacties
ondernemerskansen, covid19, corona, hoe je nu verkoopt, diensten verkopen, high-end programma verkopen, online masterclass, suzanne van schaik, businesscoach, mindset, houding, helpend, tuinafval
Ik loop met mijn hondje Abby hier door het bos (waar ik naast woon), als ik een A4’tje zie hangen. Mijn nieuwsgierigheid wint het, dus ik loop erheen om te kijken wat erop staat. ‘Wilt u svp GEEN tuinafval hier storten? Medebewoners en wandelaars vinden dat storend’, staat erop. Opzich geen gekke vraag. Toch zet hij me aan het denken.

Goede bedoelingen

Wat drijft iemand om zo’n A4’tje op te hangen? Niet direct iets mis mee (je zou zelfs kunnen zeggen: ‘Goed dat iemand het doet) en vast uit goede bedoelingen. Ik realiseer me dat ik jarenlang ook “zo iemand” was. Die streed voor wat goed is, hoe dingen moeten zijn en wie gelijk heeft. De initiatiefnemer van dit A4’tje zegt niet dat hij gelijk wilde hebben overigens. Hij vraagt alleen maar om GEEN tuinafval te storten.

Het kaf van het koren scheiden

Geen gekke vraag dus, maar toch krijg ik er een negatief gevoel bij. Het is maar net hoe je het interpreteert, maar wat ik erbij voel is: wat zou je willen dat we WEL doen? Welke boodschap zou meer helpend zijn? Ik denk dat de ondernemers die nu bezig zijn met díe vraag (Wat kunnen we WEL doen? Wat is hier helpend?) in deze periode het kaf van het koren gaan scheiden. Het kaf kijkt toch met name naar het stortafval in het bos, nu iedereen massaal in de tuin is gaan werken.

ondernemerskansen, covid19, corona, hoe je nu verkoopt, diensten verkopen, high-end programma verkopen, online masterclass, suzanne van schaik, businesscoach, mindset, houding, helpend, tuinafval

Ondernemerskansen

Het koren ziet allemaal ondernemerskansen ontstaan. Ik noem er een paar:

– Klanten die eerder misschien nog niet zo enthousiast waren om volledig online met je te werken (omdat ze er niet aan gewend zijn), leren nu in sneltreinvaart om dat toch te doen en te waarderen. Je business kan in één klap een stuk locatieonafhankelijker worden.
– Mensen zijn thuis en online. Ze willen leren en vermaakt worden. En daar ben jij met je fantastische marketing!
– Je hebt veel minder afleiding van sportclubs, verjaardagen, borrels en andere sociale gelegenheden, wat je de mogelijkheid geeft om veel meer gefocust te werken aan je business.
– Veel ondernemers en andere mensen met een “progressieve” houding willen juist nu investeren. Ze weten dat als het minder gaat met de economie, het dé tijd is om te zaaien. En daar ben jij met je fantastische aanbod!

Hoe je juist nu verkoopt

Vind je het interessant om deze kansen te pakken? Je kunt je nu nog opgeven om bij mijn online masterclass te zijn. Daarin leer je hoe je je programma’s juist nu voor hoge bedragen verkoopt, zodat je inkomen blijft groeien. Ik geef deze masterclass in een kleine groep, zodat er de ruimte is om je vragen persoonlijk te beantwoorden. Deze masterclass gaat je helpen als je coach of consultant bent en nu, in een periode waarin veel mensen stil zijn of staan, een enorme voorsprong wilt pakken. Geef je hier op.

Reageer op deze post