Skip to main content
Nieuws

Waarom mijn klant besloot nog een jaar met me te werken

By 18 september 2019december 27th, 2020Geen reacties
meer verdienen, meer omzet, businesscoach voor kennisondernemers, klanten behouden, high-end ondernemen, high level businesscoach, hoogwaardig programma maken, high-end programma maken, werken onder je eigen voorwaarden, miljoenen besparen, coachingsprogramma maken, high-end programma, programma verlengen, businesscoach, suzanne van schaik, interim consultant,

Waarom mijn klant besloot nog een jaar met me te werken

Voor veel ondernemers die ik spreek, geldt dat ze vervulling missen in hun werk. Meestal schamen ze zich daar onbewust een beetje voor. Jij hebt als ondernemer immers zelf gekozen voor jouw dienst, klanten en verdienmodel. Dan is het moeilijk om aan jezelf toe te geven dat je niet meer zo wordt uitgedaagd. Dat je klanten je niet genoeg energie meer geven. Dat je niet helemaal tevreden bent over hun resultaten. Dat je de manier waarop je je dienst levert best vermoeiend vindt. En/of dat je vaak onder je niveau werkt.

Dat ging knagen⠀⠀

Een klant van mij – ik noem ‘m even Pieter – was interim consultant en miste die vervulling ook. Het was ruim een jaar geleden een belangrijk argument voor hem om met me te gaan werken. Zijn opdrachtgevers betaalden ‘m goed, maar wel voor zijn tijd. Dat ging knagen: als een klant tijd van je koopt, dan ziet en benut hij vaak onvoldoende je waarde. Want hij betaalt niet voor je waarde, maar voor je uren.⠀

Eigen programma

In zijn traject bij mij leerde Pieter een eigen programma verkopen. Niet zomaar een programma, maar een programma dat faciliteert dat zijn klanten hele goede resultaten kunnen halen, zonder dat Pieter daar hard voor hoeft te werken. Daardoor is zijn programma veel waard, terwijl hij een stuk minder werkt dan als interimmer. Zijn klanten halen hele goede resultaten, omdat Pieter in zijn programma werkt onder zíjn voorwaarden.  Voorwaarden waardoor Pieter het beste uit zichzelf én zijn klant haalt. Hij ervaart daarom nu veel meer vervulling. 

Miljoenen besparen

Pieter is ambitieus. Wil in stappen van een €25.000,- naar een €100.000,- programma. Hij weet dat dat mogelijk is in zijn vakgebied. Want als hij zijn dienst slim levert, kunnen er miljoenen mee bespaard worden. Maar Pieter weet ook dat een programma van €100.000,- verkopen niet zomaar en vanzelf gaat. Je hebt er goede begeleiding bij nodig, omdat het marketing en sales op hoog niveau vraagt. Hij weet bovendien dat het hem bijvoorbeeld enorm helpt als ik elk verkoopgesprek dat hij voert samen met hem voorbereid en evalueer.  

Nog een jaar

Maar Pieter was bang dat hij misschien niet alle waarde die in het traject zit zou gaan benutten. Want hij vindt (en dat ben ik met ‘m eens) dat hij dat het afgelopen jaar niet gedaan heeft. En aangezien hij komend jaar bijvoorbeeld ook wil (af)studeren, wil hij voorkomen dat er weer waarde “verloren” gaat. We hadden hier een open gesprek over. Waarin we bespraken wat in zijn situatie nu echt slim was om te doen. Eerst zijn studie afronden en daar volledig op focussen? Of toch ook mijn traject verlengen? Samen rekenden we uit hoeveel tijd hij wekelijks verwachtte nodig te hebben voor zijn studie. En hoeveel geld het hem zou kosten als hij het komende half jaar zijn programma nog niet voor een hogere prijs zou verkopen. Als het een half jaar langer zou duren voordat hij een programma van €100.000,- gaat aanbieden.

Snel terugverdienen

Al snel realiseerde Pieter zich, net als een jaar geleden, hoe snel hij de investering in mijn traject kon terugverdienen. Ook als hij, bij wijze van spreken, maar 10% van de waarde van het traject eruit zou gaan halen. We hebben de neiging om te denken dat als je maar 10% uit een investering haalt, die investering “zonde” is. En dat is een mindfuck. Want 10% kan het al meer dan waard zijn. Met uitstellen naar een beter moment doe je jezelf dan alleen maar tekort. Pieter bedacht zich dat gelukkig en gaat daardoor ongetwijfeld weer fantastische stappen zetten komend jaar.

⠀⠀

P.S. Wil jij ook de komende maanden nog fantastische stappen zetten, zodat je dit jaar succesvoller afsluit dan ooit? Meld je dan hier aan om geselecteerd te worden voor een persoonlijk, telefonisch groeigesprek met me. Hierin vertel ik je welke mogelijkheden ik voor je zie om op de slimste en snelste manier meer te verdienen in minder tijd. 

Reageer op deze post