Skip to main content
Nieuws

Is een hoogwaardig (‘high end’) programma verkopen geschikt voor jou?

By 25 juni 2019december 27th, 2020Geen reacties
hoogwaardig programma, high-end programma, suzanne van schaik, businesscoach, training verkopen, hoge prijzen vragen, high-end ondernemen, high-end ondernemer, high level businesscoach, veel geld verdienen, kennisondernemer, infopreneur, verdienmodel, passief inkomen

Is een hoogwaardig (‘high end’) programma verkopen geschikt voor jou?

Ben je een ondernemer in de zakelijke dienstverlening en zie je nog niet hoe een high-end programma jouw bedrijf veel lucratiever kan maken? Denk je bijvoorbeeld dat het niet realistisch is om jouw dienst voor een prijs die voor jou heel ambitieus voelt (voor de een is dat €10.000,-, voor de ander €50.000,-) te verkopen? Omdat het niet gangbaar is om in jouw werkveld zulke bedragen te betalen?  

10-20% wil high-end

Vaak liggen er juíst kansen voor een high-end aanbod als andere dienstverleners in jouw werkveld lage prijzen vragen. Zo’n 10% tot 20% van de klanten in elke branche (!) wil namelijk high-end, wil het beste. Als hier geen aanbieder voor is, dan worden zij niet in hun behoefte voorzien. Een gemiste kans, die jij kunt grijpen. 

Upgrade

Chris is een mooi voorbeeld: hij gaf trainingen in een werkveld waarin de prijzen relatief laag (denk: rond de €100,- voor een training) liggen. Toen hij met me ging werken, gaf hij zijn dienst een upgrade en verkocht ‘m vervolgens al snel voor €7000,-. Een enorm verschil, dat eerder ondenkbaar voor hem leek. 

hoogwaardig programma, high-end programma, suzanne van schaik, businesscoach, training verkopen, hoge prijzen vragen, high-end ondernemen, high-end ondernemer, high level businesscoach, veel geld verdienen, kennisondernemer, infopreneur, verdienmodel, passief inkomen

Voor jou als je…

Toch is een hoogwaardig (‘high end’) programma niet voor iedereen. Het is met name voor jou als je: 

  • Je wilt richten op een klant waarvoor jouw dienst het meest van waarde is, die jouw waarde het beste kan verzilveren en die de investering (snel) kan terugverdienen. Het resultaat van jouw dienst hoeft niet letterlijk in geld uit te drukken te zijn. Het kan ook betekenen dat risico’s beperkt worden, iemand tijd gaat besparen, zijn/haar droompartner vindt of dat je iemand helpt zijn/haar gezondheid flink te verbeteren. De positieve impact, gevolgen en besparingen hiervan kun je bijna altijd óók in geld uitdrukken. 
  • Je niet (meer) alleen maar ‘done for you’ (dat wil zeggen: jij doet het werk voor de klant) wilt werken. Want dat is niet schaalbaar en kost veel tijd. Een ‘done for you’-element kan onderdeel zijn van je programma, maar een high-end programma gaat met name voor je werken als je ook kennis en vaardigheden overbrengt op je klant. 
  • Het interessant vindt om veel geld te verdienen. Want het high-end inkomensmodel is wel simpel, maar vraagt ook wat van je. Dat je niet meegaat in wat op dit moment het makkelijkste lijkt, maar vasthoudend bent, leiderschap neemt over je bedrijf en flink groeit in je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat niet de stappen zetten die nodig zijn om jouw hoogwaardige programma voor hele hoge prijzen te verkopen als het niet interessant genoeg voor je is om heel goed te verdienen. 

Meld je aan voor een groeigesprek

Herken je jezelf in deze drie punten? Je kunt je aanmelden voor een telefonisch 1-op-1 groeigesprek met me. Dan geef ik je enkele ideeën over hoe een high-end programma in jouw bedrijf kan leiden tot veel meer winst en vrije tijd.

Drie hele aantrekkelijke bonussen

Wanneer we gaan samenwerken, krijg je tijdelijk drie hele aantrekkelijke bonussen, die samen een waarde vertegenwoordigen van €3400,-. Let op: een groeigesprek is gratis en vrijblijvend, maar niet voor iedereen passend. Lees HIER of je ervoor in aanmerking komt en meld je aan.

Reageer op deze post