Skip to main content
Nieuws

Waarom ik wil dat je aan me verkoopt

By 20 november 2019december 27th, 2020Geen reacties
verkoper, verkooptraining, salestraining, masterclass high level sales, goede verkopers, verkoopgesprek, ambitieus, kennisondernemer, ondernemer zakelijke dienstverlening, salescoach, waarom ik wil dat je aan me verkoopt. jans arnhem, suzanne van schaik, businesscoach,

Waarom ik wil dat je aan me verkoopt

Ik wil dat je aan me verkoopt. There I said it. De afgelopen jaren ben ik de waarde in gaan zien van een goed verkoopgesprek. Niet alleen als ondernemer, maar ook als klant. Het maakt dat ik goede verkopers enorm ben gaan waarderen.

Hoe gaat dit mijn leven beter maken?

Want ik ben ambitieus, leergierig, nieuwsgierig. Ik wil weten: wat is er nog meer mogelijk? Hoe gaat dit mijn leven beter maken? Wat heb ik hieraan? Wat kan ik van jou leren? En een goede verkoper maakt me daar bewust van.

Lokkertje

“Vroeger” vond ik het oneerlijk als een ondernemer een betaald aanbod deed op een betaald event. Ik zag het bijna als iets onethisch dat zo’n ondernemer voor zichzelf geld wilde verdienen in tijd waar de klant voor had betaald. Het voelde ook altijd nep als bedrijven iets gratis uitdeelden. Want dat was toch maar een “lokkertje”. Tegenwoordig ervaar ik dat echt 180 graden anders.

Worst voorgehouden

Zo was ik laatst op een event waar allemaal mensen liepen die lovend waren over dat bedrijf. Ik voelde me helemaal “opgewarmd”: ik wilde wel ervaren waar al die lof over ging. Maar ik kreeg geen aanbod. En dat voelde eigenlijk gewoon als een domper. De worst was me voorgehouden, maar ik kreeg ‘m niet. En dat gebeurt vaker. Dat ik denk: als je, nadat ik je sprak, me nog even had gebeld, dan had je me zo in kunnen koppen. Natuurlijk kan ik ook zelf bellen en zeggen: ‘Joe, ik heb nog interesse!’. Niks mis met een dosis proactiviteit. En af en toe doe ik dat ook. Maar vaak ook niet.

Deze kant op

Want als het gaat om een dienst, dan houd ik ervan als de ander de leiding neemt. Dan wil ik goed geholpen en ontzorgd worden. Daar hoort voor mij leiderschap bij. Dat iemand als het ware tegen me zegt: ‘Ik stel voor dat we deze kant op gaan’.Ik wil voelen dat iemand zelfvertrouwen heeft. Helemaal overtuigd is van zijn waarde. Als iemand niet bij me (terug)komt met een aanbod, wil dat natuurlijk niet zeggen dat dat niet het geval is. Maar onbewust is dat wel hoe ik het interpreteer. Dat er blijkbaar mensen zijn die een betere klant zijn dan ik. Of dat er nu onvoldoende ruimte voor mij is.

verkoper, verkooptraining, salestraining, masterclass high level sales, goede verkopers, verkoopgesprek, ambitieus, kennisondernemer, ondernemer zakelijke dienstverlening, salescoach, waarom ik wil dat je aan me verkoopt. jans arnhem, suzanne van schaik, businesscoach,

Helemaal veranderd

Nogmaals: vroeger keek ik er heel anders naar. Maar dat is helemaal veranderd sinds ik heb geleerd hoe je een verkoopgesprek strategisch, effectief én authentiek kan voeren. Op zo’n manier dat de klant het gesprek alleen maar heel erg waardeert.

Overtuigen van de waarde

Die vaardigheden zorgden ervoor dat ik het fantastisch en uitdagend ben gaan vinden om te verkopen. Ik ben overigens niet alleen in die vaardigheden gaan investeren voor the fun of it. Het was ook gewoon nodig. Ik bied immers een waardevolle dienst, die ik voor goede prijzen verkoop. Er zijn hele goede vaardigheden nodig om mensen te overtuigen van de waarde ervan.

Gemakkelijker dan je denkt

Ik wil je die vaardigheden leren. Zodat je jouw dienst ontspannen verkoopt voor €10.000,-, voor €25.000,- of nog hogere bedragen. Ik zeg niet dat dat altijd gemakkelijk is. Maar het is wel gemakkelijker dan je denkt. En ik heb er alle vertrouwen in dat ik het je kan leren.

High level sales masterclass

Meld je aan voor mijn high level sales masterclass als je ook dat vertrouwen hebt. Er geldt nu tijdelijk een speciaal early bird-aanbod. Klik hier en geef je op. 


P.S. Voor de allerbeste verkoopresultaten is meer tijd nodig dan één dag. Geef je hier op voor een gesprek als je met me wilt bespreken hoe ik je nu al kan gaan helpen om jouw klanten op een ontspannen manier voor hoge prijzen binnen te halen.

Reageer op deze post