Skip to main content
Nieuws

Je hebt de verantwoordelijkheid over je gezin én wilt je bedrijf over een andere boeg gooien…

By 13 maart 2019december 27th, 2020Geen reacties

Je hebt de verantwoordelijkheid over je gezin én wilt je bedrijf over een andere boeg gooien…

‘Ja maar, ik heb wel de verantwoordelijkheid over een gezin’. Het is het bezwaar dat ik het meest hoor om niet helemaal te gaan staan voor “het nieuwe” (bijvoorbeeld: te gaan leren hoe je succesvol een hoogwaardig programma verkoopt) en nog maar even vast te blijven houden aan het oude (bijvoorbeeld: losse trainingen, sessies of uren verkopen). Je gezin gaat boven alles en je wilt liever niet dat je partner en kinderen mogelijk een tijdje moeten lijden onder jouw ambities. Dat voelt niet oké.

Minder ongemakkelijk

En dus stel je uit. Rommel je nog even aan. Probeer je eerst even zelf. Dat voelt een stuk minder ongemakkelijk. En daardoor groei je niet. Want groei gaat altijd gepaard met gevoelens van ongemak. Je ontkomt er niet aan, het hoort bij de weg naar succes. 

Voorbereiden op een mislukking

Maar het blijft helaas niet bij stagnatie alleen. Door nog niet all in te gaan, zeg je tegen jezelf: met het nieuwe kan ik mijn gezin nog niet onderhouden en met het oude wel. Terwijl dit helemaal geen waarheid is, TENZIJ jij erin gelooft. Door erin te geloven, bereid je jezelf voor op een mislukking. Dáár is je onderbewustzijn mee bezig. 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀”If one asks for success, but prepares for failure, he will get the situation he had prepared for”

– Florence Scovel Shinn

Minder hard werken, meer inkomen

Mijn klant Erna was ook grotendeels kostwinner thuis en vond het super spannend om haar uurtjes/factuurtjes op te geven en te investeren in mijn traject. Omdat ze voelde dat ze te veel uren maakte en dat niet zou volhouden, besloot ze toch met me te gaan werken. Na een half jaar zei ze daarover: “Ik zou over het traject van Suzanne het volgende zeggen: bij twijfel doen! Door haar durf ik groter te denken. Het resultaat waar ik het meest blij mee ben, is dat ik meer tijd heb voor mijn gezin, minder hard werk en mijn inkomen is gegroeid”. Ze accepteerde de gevoelens van ongemak die hoorden bij het ‘ja’ zeggen tegen mijn traject en werd beloond voor haar vertrouwen. Haar gezin profiteert nu juist van haar ambities!


Wil jij nu ook écht meer verdienen in minder tijd? Ga in gesprek

Reageer op deze post