Skip to main content
Nieuws

Deze is voor de denkers

By 18 juli 2019december 27th, 2020Geen reacties
denker, doener, ondernemer, businesscoach, suzanne van schaik, high level businesscoach, high end ondernemen, high-end ondernemen, slimme ondernemer, hoogbegaafde ondernemer, ondernemer in actie komen, ondernemer plannen maken, ceo van je eigen bedrijf, succesvolle ondernemers, succesvol als ondernemer

Deze is voor de denkers⠀⠀

Succesvolle ondernemers zijn doeners, heb ik vaak gehoord. Ze wachten niet tot hun plan perfect is. Ze blijven niet hangen in cirkels in hun hoofd. Ze proberen en vallen op hun bek. Ze verdwalen niet in de inhoud van hun vak, ze bouwen als bouwvakkers aan hun bedrijf. Maken snel keuzes. En ontdekken later wel of het de juiste was. Ze trekken vol passie hun mond open. Zonder zich af te vragen of ze misschien niet iets te kort door de bocht zijn. Ze doen vooral. En dat maakt dat ze 10-0 voorstaan op de denkers.

Geen doener

Wat als je geen doener bent? Als je juist enorm goed kunt analyseren? Als je je meer een wetenschapper dan een bouwvakker voelt? Als je niet zo nodig een punt hoeft te maken, omdat je wijs genoeg bent om te weten dat de waarheid in het midden ligt? Als je meer van de inhoud bent dan van de vorm? Als 80% gewoon niet goed genoeg voor je is, omdat je haarfijn doorziet hoe het beter kan?

Meer een directeur dan een executive

Ik ben 100% geboren als denker. Als observator. Analysator. Criticus. Niet zo pragmatisch. Ook geen typische aanpakker. Als ik ECHT heel eerlijk ben, dan bedacht ik al jong: ik ben meer een directeur dan een executive.

denker, doener, ondernemer, businesscoach, suzanne van schaik, high level businesscoach, high end ondernemen, high-end ondernemen, slimme ondernemer, hoogbegaafde ondernemer, ondernemer in actie komen, ondernemer plannen maken, ceo van je eigen bedrijf, succesvolle ondernemers, succesvol als ondernemer

CEO van mijn eigen bedrijf

Maar hoe ga je directeur worden als je als executive niet uitblinkt? Die maatschappelijke ladder beklimmen? Leek me een te lange, moeizame weg. Dit is in de kern waarom ik al jong voor het ondernemerschap koos: omdat ik dan direct “CEO” zou kunnen zijn. Van mijn eigen bedrijf.

Vaardigheden van een doener

Maar CEO is niet hetzelfde als ondernemer. Wilde ik het redden – nee, succesvol zijn- als ondernemer moest ik óók een doener worden. Analyse verruilen voor actie. Ik blijf een denker. Maar wel een die zich de vaardigheden van een doener eigen heeft gemaakt.

Slim

Bij mijn klanten herken ik de denkers ook direct. Slim zijn ze. Wat soms zo niet helpend voor ze is. Maar wat wél enorm helpend voor ze kan zijn, als ze zich ook de vaardigheden van de doener eigen hebben gemaakt.

I feel you

Deze blog is voor de denkers. Die misschien ooit 10-0 achterstonden. Maar zich daar niet door lieten en laten tegenhouden. I see you, I feel you.

 

P.S. Wil jij niet blijven hangen in plannen maken, laten bezinken, op een rijtje zetten…? Maar wil je resultaat? Leads, klanten, succes? Op de meest relaxte manier? Meld je hier aan voor een gratis, telefonisch groeigesprek. In dit gesprek laat ik je weten welke ideeën ik voor je heb om veel betere resultaten te halen met je bedrijf. Let op: ik heb een beperkt aantal plekken. Meld je direct aan als je 1-op-1 met me in gesprek wilt.

Reageer op deze post