Skip to main content
Nieuws

Waarom ik denk dat het wél allemaal kan

By 25 maart 2019december 27th, 2020Geen reacties
waarom het wel allemaal kan, en-en denken, denken in overvloed, suzanne van schaik, businesscoach voor kennisondernemers, businesscoach voor zzp'er, businesscoach voor coaches, een miljoen verdienen, fulltime werken en je kinderen veel zien, veiligheid verkiezen boven het leven dat je echt wilt, amerikaanse mentaliteit, high level businesscoach, high-end ondernemen

Waarom ik denk dat het wél allemaal kan

Iets waar ik nog veel meer voor wil gaan staan in mijn bedrijf en leven is dat wél alles kan. Om me heen zeggen mensen zo ontzettend vaak: ‘Je kunt niet alles tegelijk’. En: ‘Je wilt te veel’. Toen ik dat laatst tegen een Mastermind-maatje van me zei, zei ze: ‘Wat een onzin’. Ik vond die reactie zo’n verademing in een wereld die volledig lijkt ingesteld op of-of denken.

Je kunt niet alles hebben-syndroom

We hebben in mijn ogen last van een ‘je kunt niet alles hebben’-syndroom. Ik wil een andere overtuiging de wereld in helpen. Eén waarbij je alles wat je wilt kunt combineren. Want ik wéét dat dat kan en ben er klaar mee om daarover steeds weer aan het twijfelen te worden gebracht. In mijn geval is en-en bijvoorbeeld buitenkant (mijn liefde voor mode, esthetiek en luxe) én binnenkant (spiritualiteit, mindset en persoonlijke ontwikkeling). Maar ook aan de ene kant succes, groei en geld en aan de andere kant vrijheid, flexibiliteit en moeiteloosheid.

Fulltime werken én je kinderen veel zien

Toen ik mijn visie op dit punt deelde op Instagram, riep dat wat op. Zo schreef iemand: ‘Soms gaan dingen niet samen. Fulltime werken en je kinderen veel zien bijvoorbeeld’. Nu denk ik dat fulltime werken voor niemand een doel opzich is. Het staat ergens voor. Voor carrière maken, voor je ambities waarmaken, voor je volledige potentieel benutten, voor volwaardig deelnemen aan bijvoorbeeld het bedrijfsleven. En dat is heel goed mogelijk in combinatie met je kinderen veel zien. Er zijn tenslotte ondernemers die een miljoen verdienen en twee dagen werken. En een miljoen verdien je niet zomaar, daarvoor moet je echt toegewijd zijn aan je ambities en van grote toegevoegde waarde zijn.

waarom het wel allemaal kan, en-en denken, denken in overvloed, suzanne van schaik, businesscoach voor kennisondernemers, businesscoach voor zzp'er, businesscoach voor coaches, een miljoen verdienen, fulltime werken en je kinderen veel zien, veiligheid verkiezen boven het leven dat je echt wilt, amerikaanse mentaliteit, high level businesscoach, high-end ondernemen

Al die ballen hoog houden

Er was ook iemand die schreef: ‘Je kunt je aandacht en energie maar aan één ding tegelijk besteden en je kunt maar op één plek tegelijk zijn. Ook denk ik dat door het idee de wereld in te brengen dat je alles tegelijk kan/moet willen hebben er een nog grotere druk op mensen gelegd wordt. We ‘moeten’ al zoveel om erbij te horen, om mee te doen, om niet achter te blijven of stil te staan. En al die ballen hooghouden zorgt er mijn inziens voor dat mensen over het algemeen niet gelukkiger worden.
Dus ik vind het idee heel mooi, ik denk alleen niet dat het mogelijk is’.

Beperkende overtuiging

Mijn visie is dat waar je in gelooft waarheid is. Dus als je denkt dat het niet mogelijk is, is dat het ook niet. Het klopt inderdaad dat we voor alsnog maar op één plek tegelijkertijd kunnen zijn, maar ik vind het ook een beperkende overtuiging. Neem het internet: dankzij internet kan ik mentaal met mijn aandacht bij mijn klant zijn en fysiek aan de andere kant van de wereld. En moeten we echt al zoveel? Er is maar weinig wat we echt moeten. We maken keuzes en die hebben consequenties.

Veiligheid boven het leven dat we écht willen

Dat mensen niet gelukkiger worden, komt volgens mij omdat we in onze maatschappij nog overheersend denken in angst en schaarste, in plaats van in overvloed en vertrouwen. Angst zorgt ervoor dat we veiligheid verkiezen boven het leven dat we écht willen. En het is ook een cultuurding. Zoals iemand schreef: ‘Ik was laatst in Miami voor een businessconferentie en daar hebben ze een compleet andere mentaliteit. En-en van alles waar je zin in hebt, want je leeft maar één keer’.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook en-en? Dus: én helemaal doen waarvoor je geboren bent, én heel goed verdienen én alle vrijheid ervaren om bijvoorbeeld veel bij je kinderen te zijn én *vul in wat voor jou van toepassing is*? Meld je hier aan om met me in gesprek te gaan, dan geef ik je ideeën over hoe je dit kunt realiseren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Reageer op deze post