Skip to main content
Nieuws

5 businesslessen van 2018 die meer omzet, tijd en voldoening opleverden

By 8 januari 2019december 27th, 2020Geen reacties
5 businesslessen, succesvol ondernemen, meer omzet creëren, meer vrije tijd als ondernemer, meer winst creëren, businesscoach kennisondernemer, suzanne van schaik, stagnatie, businesslessen

5 businesslessen van 2018 die meer omzet, tijd en voldoening opleverden

Er zijn vijf dingen die ik in 2018 echt anders heb gedaan dan alle jaren hiervoor dat ik ondernemer was. Bekijk deze video om te ontdekken welke vijf lessen dat zijn.

Uitgeblust

Jarenlang was mijn tactiek als ondernemer: hard werken, kansen grijpen als ze zich voordoen en zo goed mogelijk mijn best doen voor klanten. Het was een harde les om na jaren te moeten concluderen dat dit niet zozeer is wat je succesvol maakt als ondernemer. Want na een jaar of zes op deze manier werken was ik uitgeblust, had ik last van RSI en was er nauwelijks geld om te kunnen investeren in mijn bedrijf. 

Niet genoeg om door te breken

Met goed zijn in wat je doet en je best doen kun je een goede start maken als ondernemer, maar het is niet genoeg om door te groeien en breken. Ik ken legio professionals die barsten van de talenten, ervaring en expertise en die toch al jaren niet meer winst en vrijheid bereiken. Dat raakt me. Want als deze ondernemers meer tijd zouden hebben en meer geld zouden overhouden, dan zouden die talenten, ervaring en expertise nog veel beter tot hun recht komen. Dan kun je meer geven. Aan jezelf en aan anderen.  

5 businesslessen, succesvol ondernemen, meer omzet creëren, meer vrije tijd als ondernemer, meer winst creëren, businesscoach kennisondernemer, suzanne van schaik, stagnatie, businesslessen

Meer tijd en geld manifesteren

De vijf lessen die ik deel in de video zorgden er onder andere voor dat ik na jaren van stagnatie eindelijk meer tijd en geld ging manifesteren afgelopen jaar. Want ik realiseerde 3x zoveel omzet met mijn bedrijf als eerdere jaren. Dat terwijl ik maar een derde van de uren maakte die ik gewend was te maken (zo’n 25 in plaats van 80 uur per week). En misschien nog het mooiste: mijn werk gaf me meer voldoening dan ooit. 

Door de video leer je: 

✔️ Wat ervoor zorgt dat klanten veel betere resultaten halen met je dienst
✔️ Welke kwaliteit het allerbelangrijkste is als ondernemer (sterker nog: zonder deze kwaliteit zijn je andere kwaliteiten bijna niets waard)
✔️ Hoe je omgaat met bezwaren van potentiële klanten (‘Ik vind het te duur’ of ‘Ik moet eerst met mijn leidinggevende overleggen’ of ‘Ik ben bang dat het me te veel tijd gaat kosten’)
✔️ Wat veel beter werkt dan offertes maken of een voorstel mailen
✔️ Wat bijna altijd de snelste manier is om een nieuwe klant te krijgen

P.S. Deze maand ben ik onder andere bezig met de voorbereiding van de livedag voor mijn klanten. Daarnaast heb ik nog drie plekken beschikbaar voor een telefonische sessie met een ambitieuze ondernemer die verlangt naar meer winst en/of meer vrije tijd. Ben je ondernemer met een coachings-, trainings- of consultancybedrijf en wil je kans maken op een van de drie sessie? Geef je er dan hier voor op. In het gesprek geef ik je mijn ideeën om met minder inspanning en kosten meer impact te maken en geld te verdienen.

Reageer op deze post