Nieuws

Hoe Sylvia ontdekte dat ze op een simpele manier €100.000,- kan verdienen

By 21 februari 2018maart 14th, 2020Geen reacties
100.000 verdienen, freelancer, zzp'er businesscoach, eyeopener, omzet verhogen, hooggeprijsde programma's, creatieve duizendpoot, creatieve freelancer, businesscoach freelancer, suzanne van schaik

Hoe Sylvia ontdekte dat ze op een simpele manier €100.000,- kan verdienen

“Ik freelance nu vier jaar en wil mijn bedrijf dit jaar een boost geven”, vertelt ze tegen me. Sylvia is met me in gesprek omdat het voelt alsof ze het bedrijf dat ze vier jaar geleden startte inmiddels is ontgroeid. Ze is ambitieus en wil daarom dit jaar van freelancer doorgroeien naar een bureau, hoor ik haar zeggen.

Pakketten aanbieden

Om dat te realiseren wil ze ervoor zorgen dat haar maandelijkse omzet stabieler wordt. Zo heeft ze pakketten bedacht. Die geven haar meer stabiliteit dan incidentele klussen tegen een “losse” uurvergoeding. De pakketten die ze verkoopt kosten zo’n €600,-. Dat betekent dat Sylvia best nog wat (extra) klanten nodig heeft om te zorgen dat ze minimaal €5000,- per maand verdient.

Maar Sylvia is druk met het bedienen van haar huidige klanten en heeft daarom weinig tijd voor acquisitie. Terwijl ze al meer dan fulltime werkt. Ook de rebranding van haar bedrijf, die ze zo graag wil doorvoeren, komt er niet van.

Meer vrije tijd

Meer omzet is belangrijk voor Sylvia, want ze wil graag een huis kopen. Maar daarnaast verlangt ze ook naar meer vrije tijd. En daarom is ze begonnen werk uit te besteden aan andere freelancers. Zo creëert ze naast meer vrije tijd ook meer tijd voor haar rebranding en acquisitie, redeneert ze.

“Dus als ik het goed begrijp wil je meer klanten en vervolgens meer werk uitbesteden aan freelancers? Om vervolgens die freelancers te gaan managen binnen jouw eigen bureau? Je wilt dus eigenlijk manager worden? En zelf alleen nog maar acquisitie doen?”, vraag ik.

Nee, dat is niet helemaal de bedoeling.

“Wil je dan zo’n groot bureau worden dat je iemand inhuurt of aanneemt om acquisitie en het management VOOR jou te doen?”.

Nee, ook dat is niet wat ze wil.

100.000 verdienen, freelancer, zzp'er businesscoach, eyeopener, omzet verhogen, hooggeprijsde programma's, creatieve duizendpoot, creatieve freelancer, businesscoach freelancer, suzanne van schaik

Groeien als ZZP’er

Ik vraag Sylvia of het zou kunnen dat ze niet zozeer een bureau wil runnen, maar wel wil groeien als ZZP’er en niet weet hoe ze dat moet doen anders dan zich positioneren als bureau?

“Ja, ik denk het eigenlijk wel ja…”, hoor ik haar beduusd zeggen. 

Ik vertel Sylvia dat ze ook kan gaan werken met een hooggeprijsd aanbod. Waar ze geen €600,-, maar minimaal €5000,- voor vraagt. Op deze manier kan ze:

  • Inhoudelijk met haar vak bezig blijven
  • Veel meer verdienen
  • Uitbesteden wat ze niet zelf wil doen
  • Meer klanten helpen zonder dat ze bij elke klant direct harder moet werken
  • Veel meer vrije tijd creëren

Nieuw perspectief

Het is een eyeopener voor Sylvia. Een compleet nieuw perspectief ligt aan haar voeten. Ineens is €100.000,- verdienen als ZZP’er veel dichterbij voor haar dan ze altijd dacht. En daarmee ook het huis dat ze zo graag wil kopen.

Zoals Sylvia zijn er heel veel ZZP’ers. Die heel hard werken en ambitieus zijn. Voor wie €100.000,- niet op korte termijn haalbaar voelt, terwijl het dat WEL is. Die elke maand veel meer geld kunnen verdienen dan ze nu doen. Als ze maar zouden weten hoe.  

 

Herken jij jezelf in Sylvia’s verhaal? En wil jij je bedrijf dit jaar ook een boost geven? Vraag een gratis groeigesprek met me aan.

Gratis Online Masterclass

Hoe je high-end klanten krijgt via social media zónder te adverteren